HIGH SECURITY international en Fortecho versterken museumbeveiliging

HIGH SECURITY international en Fortecho Solutions zijn een Technical Partnership aangegaan om het objectbeveiligingssysteem Fortecho te integreren in het beveiligingsplatform SecuriNet. Deze samenwerking heeft als doel de beveiliging van musea en culturele instellingen verder te verbeteren door de krachtige en geavanceerde monitoring en alarmering van Fortecho op uniforme wijze via SecuriNet beschikbaar te maken in meldkamers. Recentelijk is deze innovatieve koppeling met succes gerealiseerd in een gerenommeerd museum in Noord-Brabant.

Het Fortecho-systeem is wereldwijd bekend om zijn capaciteiten op het gebied van objectbeveiliging. Het maakt gebruik van sensoren die bewegingen en klimaatveranderingen rondom kostbare kunstwerken detecteren. Door de integratie met SecuriNet worden deze gegevens nu centraal ontsloten. Dit stelt musea in staat om in real-time veranderingen in de omgeving van hun kunstwerken te monitoren en direct vanuit de meldkamer in te grijpen wanneer nodig.

Een unieke toevoeging van deze integratie is dat foto’s van kunstobjecten zichtbaar zijn in SecuriNet. Deze functie biedt centralisten de mogelijkheid medewerkers gerichter informatie te verschaffen om kunstwerken op locatie te monitoren, maar ook om afbeeldingen van de objecten te delen via smart portofoons. Dit vergemakkelijkt snelle communicatie en besluitvorming; bij routinecontroles, maar vooral tijdens noodsituaties.

Met deze integratie is een belangrijke stap gezet in het naar een nieuw niveau brengen van de bescherming van kunstwerken en cultureel erfgoed. De samenwerking tussen HIGH SECURITY international en Fortecho Solutions onderstreept onze toewijding om technologische innovatie in te zetten voor de culturele sector. Deze oplossing biedt musea en andere culturele instellingen de mogelijkheid om hun beveiligingsinfrastructuur te optimaliseren en een robuustere bescherming te bieden voor hun waardevolle collecties.

Deze ontwikkeling zet niet alleen een nieuwe standaard in museumbeveiliging, maar toont ook de groeiende rol van technologie en data-driven beveiligen in het behoud van ons cultureel erfgoed.